Seminaris online sobre Gaza

Un grup de 7 Clíniques de la Red Española de Clínicas Jurídicas hem estat treballant per realitzar una acció conjunta sobre la situació a Gaza, entre elles la Clínica jurídica de la Universitat de les Illes Balears.

L’acció consisteix en la formació d’alumnes de clínica jurídica sobre la situació dels refugiats palestins per elaborar un informe de COI (Country of Origin Information), que és la informació que es podrà fer servir en els procediments que avaluïn les sol·licituds de palestins de la condició de refugiat o d’altres formes de protecció internacional.

Hem organitzat uns seminaris específics impartits ONLINE per professorat universitari i personal tècnic d’organitzacions humanitàries (UNRWA i CEAR).

Donat l’interés en conèixer què està passant a Gaza i com s’ha arribat a aquesta crisi humanitària sense precedents, hem decidit obrir l’assistència a una part dels seminaris a alumnes de Dret i altres persones interessades.

L’assistència és gratuïta, però cal inscripció prèvia en aquest formulari.  Els links a les sessions es proporcionen un cop inscrits. La UIB emetrà certificat d’assistència als alumnes de la Universitat de les Illes Balears inscrits prèvia comprovació de l’assistència als 3 seminaris.

Aprofitam aquesta acció per mostrar el nostre suport a UNRWA en aquests moments en què es posa en qüestió i en risc el seu treball humanitari.

Programa obert de l’acció

Seminari 1: dimarts, 13 febrer 2024 

15:50. Presentació de l’acció. MARGALIDA CAPELLÀ ROIG. Professora de dret internacional públic. Universitat de les Illes Balears. ANTONIA DURAN AYAGO. Professora de dret internacional privat. Universitat de Salamanca. 

16.00 hores. “Context històric del conflicte Israel/Palestina”. JORGE RAMOS TOLOSA. Professor d’història contemporània. Universitat de València. 

17.00 hores. “Persecució penal dels crims comesos en el conflicte Israel/Palestina” . MANUEL OLLÉ SESÉ. Professor de dret penal i dret penal internacional. Universidad Complutense de Madrid. 

17.30 hores. “Situació dels Drets humans en el conflicte Israel/Palestina” . HÉCTOR OLÁSOLO ALONSO. Professor dret penal. Universidad del Rosario (Colòmbia). 

Seminari 2: dimecres, 14 febrer 2024 

12.00 a 13.30 hores. “Situació i estatus jurídic dels refugiats palestins” LORENA GAMITO. Directora d’acció humanitària, emergències i desenvolupament UNRWA. 

Seminari 3: divendres, 16 febrer 2024 

10.00 a 12.00 hores. “Protecció dels refugiats palestins en arribar a Unió Europea i Espanya”. MARTA GALGO. Advocada de CEAR.

Més informació: clinicajuridica@uib.cat